Ingrediente:
- orice frunze verzi(comestibile); eu am folosit: macris, spanac, salata, ridichi,
ceapa verde, usturoi verde, kale, papadie. Cantitatile difera in functie de fiecare,
daca va place gustul amar puneti mai multa papadie, daca va place supa mai acra
folositi mai mult macris sau zeama de lamaie etc.
Aceste frunze verzi nu sunt doar niste ingrediente ci sunt adevarate plante medicinale:
- macrisul -trateaza afectiunile hepatice
- spanacul -un medicament natural pentru curatirea organismului.
- salata -echilibreaza digestia si vindeca tusea;
- richichea -contine vitamina C, calciu, potasiu, molibden si acid folic;
- ceapa verde -sustine sanatatea creierului si a inimii;
- usturoiul verde - este bogat in vitamine, minerale si antioxidanti benefici pentru organismul uman;
- kala - plina de antioxidanti, minerale si vitamine
- papadia.- este o sursa bogata de vitamina A, C, D, vitamine din complexul B.
- plante aromatice - leustean si marar - proaspete, busuioc uscat.
- rosii uscate si murate in ulei cu usturoi. Rosile le-am hidratat peste noapte.
- ulei de masline extravirgin.
- condimente dupa preferinte.
Toate ingredientele se pun in blender.
Noi am servit supa cu lipii de casa (o sa postez si reteta pentru lipii) si cu ceapa verde.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu