Dr. Pavel Chirila este medic primar, doctor in stiinte medicale, specializare medicina interna, apifitoterapie si homeopatie.
Concluziile de la prezentarea din documentarul pe care il gasiti aici.
- Cancerul este “hranit” de modul nostru de viata: lipsa de miscare, ruperea de natura si de ritmurile firesti ale organismului
(alimentare, asimilare, eliminare, munca, odihna si repaus de noapte).
Desi lucrurile nu sunt tocmai roze, avem solutii la indeamana, chiar
daca par mai greu de atins sau mai costisitoare. Vointa si mai multa
determinare. Evident si o schimbare in atitudine si chiar o rasturnare a
“valorilor” actuale.
Acolo unde acest lucru s-a produs deja, stiti
foarte bine despre ceea ce voi vorbi mai jos.
- Mancam prea mult si de slaba/proasta calitate.
- Carnea pe care o consumam este plina cu multe adaosuri nesanatoase si consumam mult prea frecvent carne
(uneori si de 3 ori pe zi) moment in care organismul nu o mai poate
asimila si apar cancere de colon sau de tub digestiv datorita abundentei
in substante toxice sau impropriu de asimilat de catre organismul
nostru.
- Puii si alte animale crescute cu hormoni (chiar si
pastravii sau alti pesti de crescatorie sunt crescuti cu antibiotice si
cu concentrate si acest lucru e recunoscut chiar de producatorii care
nu vor sa riste sa-si piarda productia) sunt si aceasta o cauza.
- Zaharul alb, dublu rafinat care introduce in
organism un stres suplimentar pentru organele care secreta enzime care
prelucreaza si sunt responsabile cu “digerarea” a ceea ce am ingerat.
- Faina alba care nu contine toti nutrientii bobului de grau – recomandarea este sa consumati paine integrala!
- Sarea care este iodata peste masura cand, de fapt, nu avem nevoie, cu totii, de exces de iod! Oricum iodul din sare nu este unul natural!
- Vaccinurile care nu sunt necesare decat in anumite
cazuri speciale si nu in programele de masa cum sunt ele prezente acum
(un exemplu clar este vaccinul impotriva TBC-ului care se face nou
nascutilor in primele minute de la nastere si care nu a scazut incidenta
acestei boli in populatia tarii noastre si studii internationale arata
chiar contrariul! Alte tari au renuntat demult la anumite vaccinuri
(printre care si la acesta). Noi de ce continuam?
- Laptele UHT a carui proteina, de fapt, este modificata si indepartata prin acest procedeu de cea originala.
- Iaurturile cu fructe (sau fara) care nu mai contin
doar bacteriile responsabile de alterarea laptelui si transformarea lui
in iaurt (tineti minte iaurtul de pe vremea cand eram noi copii? – mai
are vreun iaurt din ziua de azi acel gust?), ci aditivi, lapte praf si
alte substante potentiatoare de gust si indulcitoare.
- Fierul si medicamentatia in exces cu efectele
adverse si cu contributia lor la dezechilibrea majore in organism si
chiar cu hranirea cancerului atunci cand este bine asimilat de organism
(fierul de exemplu este dovedit a fi un mare hranitor al celulor
canceroase!) – deci atentie la aportul de fier pe care il recomanda
medicii in cazul anemiilor, atat la copii dar si la adulti!
- Laptele praf care se da in alimentatia copiilor mici
si carora li se impinge administrarea lui pana la varste inaintate, in
detrimentul diversificarii alimentare care este impinsa mai tarziu.
Recomandarile domnului doctor (si nu numai ale dansului):
- Consumati mai putine alimente industrializate si excesiv prelucrate.
Produceti in casa sau Dr. Pavel Chirilaapelati la diferite magazine de
profil care nu folosesc doar trend-ul bio sa vanda produse mai scumpe. E
mai greu de gasit asa ceva, dar, coroborat cu faptul ca nu avem nevoie,
de fapt de multa mancare, puteti incerca sa mancati mai putin dar mai
de calitate!
- Mai putina carne – credinta ortodoxa si practicarea postului
(miercurile si vinerile de peste an si posturile mari) ne aduce la o
traditie milenara mai sanatoasa. Urmariti piramida alimentatiei
sanatoase care are la baza cruditatile si legumele si fructele
neprocesate termic. In orice revista sunt prezentate.
- Carne mai de calitate – alegeti surse mai sigure
si care inca mai cresc puii in batatura si mai hranesc animalele in mod
traditional. Stiu, nu e simplu, dar nu e imposibil! (avem surse de carne
de pui, vita si curcan printre membrii comunitatii noastre sau in afara
ei, dar persoane de incredere!)
- Miere in loc de zahar si evident urmarirea mai cu
atentie a etichetelor pentru ca, da, foarte multe produse contin zahar
si, de fapt nu vorbim despre miere ci de anumiti inlocuitori! (avem
surse de miere si sunt multi producatori mici, care pot asigura
necesarul de miere al famiilor noastre).
- Mancare mai putina, respectarea meselor principale,
in perioadele de post chiar renuntarea la una dintre mese. In acest fel
dam ragaz organismului sa asimileze si sa se odihneasca.
- Masa de seara nu mai tarziu de ora 20:00.
- Culcarea inainte de ora 22:00 (lipsa somnului
dinainte de miezul nostru este responsabil de infarcturi si alte
accidente vasculare chiar la 30- 35 de ani). Culcatul devreme genereaza o
trezire matinala si un alt ritm de viata pe toata durata zilei.
- Paine integrala, paine fara E-uri, paine de secara
(recomandata expres de nutritionisti pentru tranzitul deosebit si
aportul de nutrienti pe care aceasta o aduce!) - [...]
- Sarea iodata nefiind necesara tuturor, puteti trece la sare neiodata
(se mai gaseste prin magazinele naturiste), dar aici verificati-va si
consultati si medicul dumnevoastra curant care insa trebuie sa va fie si
prieten si nu doar un medic care face birocratie! Incercati sa-i mai
gasiti pe astfel de oameni! Ei sunt putini dar exista. Inca! Direct la
salina se mai gaseste sare netratata! Atentie: orice producator de paine
sau de alte produse care foloseste sarea este obligat sa foloseasca
sare iodata! E real si nu o spun spre ingrijorarea excesiva. Doar ca o
informare a voastra! (…)
- Incercati sa gasiti si sa sprijiniti producatori locali de pe langa
marile orase (avem in comunitatea noastra sursa de oua, lapte, produse
lactate si produse din carne si sursa de cartofi, salate, ridichi si
alte legume de sezon nefortate si pregatite atunci cand acestea sunt in
mod natural dezvoltate si nu fortate cu diferite solutii chimice sau
vitamine in apa).
- Nu folositi in exces produsele cosmetice si inlocuiti-le cu cele fara SLS si parabeni (...)
Sursa : www.suntsanatos.ro
Intoarcerea la simplitate este o aventura destul de anevoioasa. Pe parcursul ei te dezbraci de tot felul de obisnuinte nocive si comoditati artificiale care te-au acaparat si incepi sa descoperi alt fel de a te raporta la tot ce te inconjoara,de a trai in comuniune cu natura si cu Dumnezeu.Acestea sunt legaturi stravechi pe care nu le mai simtim si care ne leaga de tot ce exista in jurul nostru formand un intreg din care si noi facem parte.Toate schimbarile din jur nostru ne afecteaza,precum si actiunile noastre produc efecte in acest intreg.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu