Cojile de ou: Remedii clasice pentru lipsa de calciu
Valoarea
nivelului de calciu din organism se afla, de regula, printr-o simpla
analiza de sange. Totusi, exista situatii in care organismul trage un
semnal de alarma inainte ca medicul sa atentioneze asupra problemelor de
sanatate. Hipocalcemia ori lipsa de calciu, se manifesta prin tulburari
la nivelul tubului digestiv, prin senzatia de amortire a mainilor,
furnicaturi, contractii musculare spontane, crampe si prin senzatia
nemotivata de lipsa de aer. Remedii naturale recomandate frecvent sunt:
pudra din coada-calului, tincturile de grau, orz, ovaz, infuzia de
plante si maceratul din coaja de ou.
Acesta din
urma se obtine in felul urmator: speli bine cojile de oua, le lasi la
uscat, le macini si apoi le amesteci cu miere. Cantitatea de miere
trebuie sa fie egala cu praful rezultat din coji. Lasi amestecul la
macerat sapte zile si iei cate o lingura dimineata, inainte de micul
dejun. Poti folosi orice fel de ou (de gaina, gasca, rata), dar cel mai
bine este sa utilizezi ouale ecologice sau ecologice certificate de la
pasari crescute liber. Daca pasarea nu primeste nutrientii
corespunzatori, coaja de ou nu va contine substantele nutritive de care
avem nevoie.
Calciul din coaja de ou reprezinta o
forma sanatoasa si echilibrata de calciu, datorita mineralelor pe care
le contine. Calciul din coaja de ou este, probabil, cea mai buna sursa
naturala de calciu si este usor de digerat si absorbit. Din coaja unui
ou de marime medie rezulta aproximativ o lingurita de pulbere, ce
contine aproximativ 750 – 800 miligrame de calciu elemental, plus alte
27 microelemente: magneziu, bor, cupru, fier, mangan, sulf, zinc, etc.
Majoritatea
oamenilor necesita un minim de 400 miligrame de calciu pe zi, in plus
fata de calciul preluat din alte surse alimentare, deci ar trebui luat o
lingurita de pulbere pe zi in combinatie cu 400 miligrame citrat de
magneziu. Calciul si magneziul trebuie sa fie luate in cantitati cel
putin egale, iar unele persoane necesita mai mult calciu decat magneziu,
in functie de cat de mult obtin din dieta lor.
Recent,
in urma unui studiu stiintific, cercetatorii olandezi au raportat un
efect extrem de pozitiv al calciului din coaja de ou (imbunatatit cu
magneziu si vitamina D) asupra densitatii minerale osoase. Testele de
laborator si masuratorile densitatii osoase au fost atent facute in
aceste studii. S-a observat o crestere considerabila a densitatii osoase
a soldului la grupul de persoane suplimentat cu calciu din coaja de ou
timp de un an.
Sursa foto: laurasmess.me
I. C.
sursa>http://www.gradinamea.ro/Cojile_de_ou__Remedii_clasice_pentru_lipsa_de_calciu_9807_550_1.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu